Etiketter

fredag den 6. januar 2012


Frelse er et centralt begreb i kristendommen, egentligt betyder det, at man slipper for den naturlige konsekvens af ens egne handlinger, fordi Kristus tager vores straf i vores sted. Disse handlinger er, at vi har brudt de 10 bud, i handling eller tanke.

En nemmere måde at forstå dette på vil være at sammenligne med, at vi har overtrådt loven, fx er man kørt overfor rødt, blevet stoppet og kan så ende i retten. Der forklarer vi, at vi aldrig vil gøre det igen, vi er kede af det, vi kan godt se, det ikke er smart, at vi ikke overholder loven, og angre vores overtrædelse. Ifølge loven burde vi få en straf for dette, men dommeren lader os gå, og i stedet for gives vores straf til Kristus.

Loven er Det gamle testamente (Torahen), som vi alle ligger under. Den kræver retfærdighed for alle. Så når vi synder er det både mod Gud, men også mod fællesskabet.

Det nye testamente bringer en helt ny ting ind i det. Loven kræver stadig at man er Perfekt, men da Kristus har taget vores syndere på sig selv, er vi blevet retfærdiggjort gennem Hans død på korset. 

Ingen kommentarer: